reklama

Študentské cestoviny

Cestoviny sú jedným zo základných študentských jedál. Sú chutné, lacné a relatívne zdravé. Ponúkam vám dnes tri internátne recepty na ich prípravu. Všetky jedlá sú hotové do 20-30 minút, dávkovanie je pre 4 osoby (alebo dvoch hladných študentov). Náklady na suroviny by nemali presiahnuť 70 korún. Recepty vymyslel život sám, ale priliehavé a poetické názvy im našiel moj kamarát Petr Hanyš.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Trojboj
500 g cestovín, 150 g tvrdého strúhaného syra, kečup, oregáno
Cestoviny uvaríme a scedíme. Vmiešame k nim nastrúhaný syr, ktorý sa začne roztápať. Vznikajúcu hmotu rozriedime kečupom podľa chuti a na záver pridáme oregáno.

Štvorboj
500 g cestovín, 200-250 g šunkovej salámy, alebo ľubovoľnej mäkkej salámy (parížska, gothaj, ...), 1 cibuľa, 300 g pochúťkovej kyslej smotany
Dáme variť cestoviny. Medzitým nakrájame cibuľu a salámu na malé kocky. Na panvici s trochou oleja speníme cibuľu (do zlata) a pridáme salámu. Dávame pozor, aby nám nič z toho neprihorelo. Cestoviny by už v túto chvíľu mali byť hotové, takže ich scedíme. Pridáme k nim opraženú cibuľu a salámu. Nakoniec do výsledného jedla vmiešame kyslú smotanu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Päťboj
500 g cestovín, plechovka tuniaka (200 g), plechovka sterilizovanej kukurice (200 g), plechovka sterilizovaného hrášku (200 g), 1dl mlieka, čierne korenie
Do uvarených a scedených cestovín pridáme tuniaka, kukuricu a hrášok (bez nálevov). Nakoniec rozmiešame a prilejeme primerane mlieka. Ochutíme čiernym korením. Ak sme bohatí, môžme namiesto mlieka použiť sladkú smotanu :-)

Varenie cestovín
Na obale väčšinou nájdete návod na varenie cestovín. Cestoviny sa pridávajú do vriacej posolenej vody (asi 1 lyžička soli na 1 liter vody) a varia sa na miernom plameni. Do vody môžeme pridať aj lyžicu oleja, nesmieme však zabudnúť cestoviny pravidelne premiešať. Chvíľu pred dokončením varenia cestoviny odstavíme a necháme ich ešte pár minút stáť v horúcej vode. Uvarené cestoviny by nemali byť tvrdé, ale mali by ste pri hryzení cítiť istý odpor.

Slavomír Nemšák

Slavomír Nemšák

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Opäť raz stratený v preklade. Zoznam autorových rubrík:  Zo života v JaponskuCestovanie po JaponskuCestovanieVeda a školstvoSúkromneNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu